WORKSHOPS

mindmapping

Dit is een goede manier om  veel organischer te brainstormen, zonder zorgen over orde en structuur. In een Mindmap structureer en analyseer je concepten, taken of ideeën op een visuele manier. Zo veranderen lange lijsten met saaie informatie in een aantrekkelijk diagram dat beter aansluit bij de manier waarop je brein van nature zaken organiseert.

visual elevator pitch

De elevator pitch is een regelmatig terugkomend onderdeel in sessies. Tijdens een pitch of presentatie tekent onze cartoonist de meest opvallende punten op een whiteboard achter de spreker. Een inhoudelijk portret rondom de presentator dat live ontstaat. En zelfs als de lift onderweg even vastzit, staan we garant voor een vloeiende samenvatting. Na afloop zorgt een foto van de spreker voor het whiteboard voor een veelzeggend visueel portret.

storytelling

Een goed verhaal beklijft, wordt beter onthouden en meer gedeeld met anderen. Het is dus de kunst om een boodschap niet alleen maar uit te zenden, maar te verpakken in een goed verhaal dat op een emotioneel level aanspreekt. Leer volgens het Why-How-What principe om het verhaal van een merk, organisatie of bedrijf echt tot leven te brengen.

brainstorming

De interactie tussen de deelnemers aan een brainstorm leidt vaak tot creatieve oplossingen. Bovendien voelen de deelnemers zich betrokken bij een nieuwe aanpak of optimale oplossing. Tijdens een brainstormsessie noteert onze cartoonist alle ideeën  op een beknopte, visuele manier. Deze verzameling visuele notities kunnen nadien worden gerangschikt en doorgesproken.

design thinking

Design Thinking is een manier om problemen op te lossen buiten de professionele praktijk of context om. Heel geschikt bij innovatie- of veranderprocessen. Het gaat dus meer om de manier van denken dan om een gestructureerd proces. Oplossingsgericht en vanuit verschillende perspectieven werken aan relevante oplossingen die een positieve impact hebben op organisaties, producten of diensten.