LIVE CARTOONING

post-it blocks

Een live-cartoonist op locatie geeft veel meerwaarde tijdens events zoals brainstormsessies en congressen, of bij het in kaart brengen van nieuwe uitdagingen. Onze live-cartoonisten werken vaak op speciale PostIt™ blocks. De zelfklevende vellen kunnen na voltooiing op wanden of ramen worden geplakt voor een compleet overzicht.

whiteboarding

Live-cartooning op whiteboard is een andere, veelgebruikte oplossing.  Dat gebeurt meestal op één of meerdere whiteboards. En als er op de locatie een groot whiteboard aanwezig is dan kan de cartoonist de sessie in één grote, doorlopende tekening weergeven. 

flipcharts

Tekenen op flipcharts (flip-overs) is ook een prima mogelijkheid. Soms zijn er speciaal voor een event voorbedrukte blocks met een logo of thema die hiervoor kunnen worden gebruikt. Ook bij deze techniek is het mogelijk om alle tekeningen na afloop op te hangen zodat de deelnemers er onder het genot van een drankje nog eens langs kunnen lopen.

projection

Met behulp van een camera of digitaal tablet is het mogelijk om het werk van onze cartoonist op een groot scherm te projecteren. De cartoons die tijdens een segment zijn gemaakt kunnen bijvoorbeeld tijdens een pauze worden geprojecteerd. De cartoons kunnen zelfs live worden getoond, terwijl ze worden getekend. Vooral bij een groter publiek blijkt dit een uitstekende manier om de aandacht van de deelnemers gefocused te houden en een grotere betrokkenheid te bereiken.

brainstorming

De interactie tussen de deelnemers aan een brainstorm leidt vaak tot creatieve oplossingen. Bovendien voelen de deelnemers zich betrokken bij een nieuwe aanpak of optimale oplossing. Tijdens een brainstormsessie noteert onze cartoonist alle ideeën  op een beknopte, visuele manier. Deze verzameling visuele notities kunnen nadien worden gerangschikt en doorgesproken.

karikaturen

Comic House levert portretten en karikaturen aan een keur van landelijke dag- en weekbladen. Die expertise wordt ook met veel succes toegepast tijdens events, beurzen en bedrijfsfeesten. Het zorgt voor een informele en ontspannen sfeer. En voor alle gasten is er iets unieks om mee naar huis te nemen.

visual elevator pitch

De elevator pitch is een regelmatig terugkomend onderdeel in sessies. Tijdens een pitch of presentatie tekent onze cartoonist de meest opvallende punten op een whiteboard achter de spreker. Een inhoudelijk portret  rondom de presentator dat live ontstaat. En zelfs als de lift onderweg even vastzit, staan we garant voor een vloeiende samenvatting. Na afloop zorgt een foto van de spreker voor het whiteboard voor een veelzeggend visueel portret.